Nieuws

Help cycling club give & live naar de top, wordt sponsor!

Donerik & Friends - Help cycling club give & live naar de top, wordt sponsor!
14 Nov 2018

Sponsoring Transplantoux 2018!

Wat houdt het project Transplantoux in?
Sinds 2008 organiseren de transplantatiecentra in Gent en Leuven (België) de beklimming van de Mont Ventoux met getransplanteerden onder de naam ’Transplantoux’. Inmiddels hebben meer dan 600 veelal Belgische getransplanteerden tijdens de Transplantoux de berg èn zichzelf overwonnen. Sinds 2015 participeert ook het UMC Groningen mee in dit van oorsprong Belgisch project.

 

Cycling-club Give & Live
Onder de vlag van Stichting Donerik & Friends zijn het UMCG en Stichting Donerik & Friends een unieke sportieve samenwerking aangegaan namelijk een recreatieve cycling-club, genaamd ‘Give & Live’. De recreatieve cycling club is opgericht voor (relatief) fitte orgaanontvangers, stamcelontvangers en voor donoren met als doel, samen met familie en vrienden, de Mont Ventoux te beklimmen.

 

Waarom wordt het project Transplantoux georganiseerd?
Het doel van de cycling-club is enerzijds om getransplanteerden uit te dagen om (weer) te gaan bewegen met een daarbij passende gezonde levensstijl. Getransplanteerden gaan samen met het transplantatiecentrum van het UMCG recreatief sporten. Hoe zorgen we er samen voor dat donorschap meer besproken wordt, meer mensen donor worden, wachtlijsten gaan afnemen en er alternatieven komen voor transplantatie.

 

Wie doen er mee?
Cycling-club Give & Live (UMCG + Donerik & Friends) selecteren de Nederlandse deelnemers en verzorgen zaken als trainingen, transport en verblijf. Bij de Mont Ventoux sluiten wij aan bij de Belgische Transplantoux. Voor dit evenement benaderen we getransplanteerden die gemotiveerd zijn om voor zichzelf grenzen te verleggen en hiermee anderen te laten zien wat er mogelijk is na een transplantatie. Onze doelstelling is een zo breed mogelijk scala aan donoren, orgaanontvangers en stamcelontvangers te latenvertegenwoordigen. Iedere deelnemer wordt vooraf het project uitgebreid gescreend d.m.v. een sport medische test om verantwoord de berg te beklimmen. Tansplantoux is een project waarbij de familie van de getransplanteerden meer dan welkom zijn. Cyclingclub Give & Live zal op 22 juni 2019 uit 50 deelnemers bestaan: 25 getransplanteerden en 25 (medisch) begeleiders. Hiermee verdubbelen we de Nederlandse deelname t.o.v. 2017.


Wat bieden wij u?
Als sponsor zijn wij natuurlijk hartstikke blij met u en willen wij daarom graag wat terug doen. In de bijlage van deze mail vindt u een bestand met de sponsorpakketten die wij aanbieden, maar ook andere manieren van sponsoring zijn bespreekbaar.  Als u interesse heeft in sponsoring of één van deze pakketten horen wij het graag!

Kosten
Dit project kost veel geld en daarom hebben wij jullie hulp nodig! Voor dit mooie project willen we de reis naar Frankrijk en andere bijkomende kosten zo betaalbaar mogelijk houden voor de deelnemers. Denk hierbij aan: sportmedische testen en begeleiding, vervoer, verblijf, inschrijfkosten, trainingsritten, wielerkleding. De inschrijfkosten worden door de deelnemers zelf betaald, het gaat dus om de bijkomende kosten. Daarom is onze vraag of jullie dit unieke project willen sponsoren, zodat wij eind juni met zijn allen de top van de Mont Ventoux kunnen bereiken!