Olf Slagter, heb zin in die 'kale berg'

Mijn naam is Olf Slagter en woonachtig in Dalen in Zuidoost Drenthe. Ben 56 jaar en vrijgezel. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Solidus Solutions locatie Coevorden als applicatiebeheerder. Dit doe ik over meerdere locaties in het noorden van het land.

In mijn vrije tijd mag ik graag motorrijden. Heb dat jaren niet gedaan omdat het te vermoeiend was maar ik heb het een aantal jaren terug weer opgepakt. Ben altijd actief geweest bij de voetbalvereniging in het dorp. Jaren in het bestuur gezeten maar op een gegeven moment ging dat niet meer. Als je je niet 100 % kunt inzetten dan kun je er beter mee stoppen. Dit had met mijn ziekte te maken.

 Midden jaren 90 werd ik vermoeid en zag geel. Na veel onderzoeken kwam aan het licht dat ik AIH had. Dit ging jaren goed totdat het weer erger werd. Ben toen in het UMCG terecht gekomen bij Dr. v/d Berg. Daar weer diverse onderzoeken. Toen bleek dat ik een overlapsyndroom had met PSC. Weer ging het een aantal jaren goed totdat de bloedwaarden weer verhoogd waren. Ben toen op de wachtlijst gekomen en heb op 12 juli  2011 een succesvolle levertransplantatie ondergaan.

Na ruim 2,5 week mocht ik weer naar huis als een ander mens. Heb het werk weer vrij snel kunnen oppakken. Ook doordat ik vanaf huis kon werken.

Alles ging vrij goed tot eind 2016. Kreeg toen een Non Hodgkin Lymfoom. Deze is behandeld met chemo. Toen ik daarvan vrij goed van was hersteld sloeg het noodlot weer toe. Een darmperforatie. Dus weer een operatie en moeten herstellen. Een half jaar later kreeg ik soms weer wat last van de buik. Hierdoor een paar keer op de eerste hulp geweest maar nog geen oorzaak kunnen vinden. Tot juli 2018. Kreeg erge pijn in de buik. Met spoed naar het ziekenhuis. Toen bleek dat een gedeelte van de dunne darm afgestorven was. Dus weer operatie met een ileostoma. Deze is gelukkig eind 2018 weer opgeheven.

Ergens in oktober werd ik gebeld door het UMCG of ik mee wilde doen aan de Transplantoux. Wist eerst niet wat het was maar na enige uitleg was ik enthousiast. Ben samen met mijn broer naar de voorlichting gegaan en heb mij direct daarna opgegeven om mee te doen. Ik zie het als een mooie uitdaging. Tevens is het een goede stok achter de deur om iets te gaan doen.

Mijn goede vriend Johan had er ook wel oren naar om mee te gaan. Hij heeft gekeken of het kon ivm zijn werk en heeft zich toen ook opgegeven. Hij traint samen met mij. Elke zondag gaan we fietsen. Door de week train ik op een stacx. Ik kan merken dat de conditie vooruitgaat. Begin het fietsen ook leuk te vinden. Voordat ik gevraagd ben om mee te doen had ik nog nooit op een racefiets gereden.

Verder ben ik in de vrije tijd ook verkeersregelaar bij evenementen waaronder ook wielerwedstrijden. Tevens zit ik in de organisatie van de PWZ-wielertoertocht. Die wordt dit jaar op zaterdag 15 juni gehouden vanuit Dalen.

Heb er erg veel zin in om de “kale berg” te beklimmen.