Hoge bergen, diepe dalen, altijd jezelf blijven uitdagen!

Inge en (vriend) Bart, Transplantoux deelnemers stellen zich voor.

Mijn naam is Inge, 27 jaar en samen met mijn vriend Bart ga ik deze mooie uitdaging aan: de Mont Ventoux beklimmen!

 Ik ben geboren met een hartafwijking, waardoor ik vanaf mijn zevende leefde met een pacemaker. Ondanks dat ik elk half jaar vanuit Twente naar Groningen moest voor controle heb ik in mijn kindertijd nauwelijks hinder ondervonden van mijn hartafwijking. Ik was fanatiek handbalster en deed met alles mee. Tot mijn 14e, toen ik ineens vaker moest wisselen tijdens een wedstrijd en erg vermoeid thuis kwam. Eerst dacht ik dat het aan mijzelf lag, maar mijn moeder vond het toch een goed idee om de controle in het UMCG wat eerder in te plannen. Toen kwam het nieuws dat mijn hart enorm achteruit was gegaan. De pompfunctie was onder de 20% gedaald. Na heel wat ziekenhuisbezoeken en een operatie later bleek er geen andere optie te zijn dan een donorhart. Ik kwam in 2008 op de wachtlijst. In 2012 heb ik het mooiste ‘cadeau’ ontvangen van mijn leven. Drie dagen voor mijn 20e verjaardag ben ik de trotse eigenaar geworden van een donorhart.

Met mijn tweedehands hart kon ik eindelijk mijn leven inrichten zoals ik dat wilde: studeren in Groningen, reizen, sporten en genieten.

Dit ging heel lang heel erg goed, totdat er in 2015 afstoting werd geconstateerd. Een half jaar daarvoor stond ik nog met meerdere deelnemers van de Transplantoux de Kilimanjaro te beklimmen. De afstoting kwam binnen als een bom. Mijn hart was beschadigd en ik moest leren leven met een rem. Het heeft wat tijd gekost om hier goed mee te leren om gaan, maar nu, een paar jaar later, ben ik wel weer toe aan een nieuwe uitdaging!

Via Erik werd ik gevraagd of het mij leuk leek om mee te gaan. Fantastisch! Ik heb het gelijk mijn vriend vertelt en ook hij werd erg enthousiast. Ik vind het ontzettend fijn en bijzonder dat Bart samen met mij deze uitdaging wil aangaan. Hij is mijn steun en toeverlaat in het proces richting de Mont Ventoux.

Mijn uitdaging zit hem in de hele weg naar de Mont Ventoux, waar ik leer omgaan met mijn nieuwe grenzen en deze leer te omarmen. Het gaat mij steeds beter af en ik kijk er dan ook enorm naar uit om volgende maand de kale berg te lijf te gaan! Mijn grootste drive is mijn donor. Dankzij hem/haar ben ik hier nog en kan ik genieten van het leven!

Ik hoop met mijn deelname, samen met alle anderen, te kunnen laten zien wat je allemaal kan na transplantatie. Op welk niveau dan ook. Iedereen heeft zijn eigen uitdaging, zijn eigen drive, maar we zijn allen dankzij een donor en mogen dit presteren. Dit maakt het extra bijzonder om mee te doen en daarvan geniet ik enorm!