Frank en Sytske (UMCG) stellen zich voor als Buddy

Laten we ons even voorstellen…
Wij zijn Frank Wind en Sytske Visser en werkzaam als verpleegkundigen op C4VA, Hepato-pancreato-biliaire chirurgie en Levertransplantatie in het UMCG. Toen we hoorden dat er weer een transplantoux reis werd georganiseerd waren wij meteen enthousiast. De transplantatie patiënten vormen een bijzondere patiënten categorie bij ons op de afdeling. Voorafgaand aan de transplantatie hebben de patiënten vaak een lange periode van ziekte en onzekerheid erop zitten. Komt de nieuwe lever wel op tijd….?


Als er een lever beschikbaar is meldt de patiënt zich bij ons op de afdeling. De patiënt en familie beginnen opnieuw aan een spannende periode.. Zal de operatie goed verlopen en hoe gaat de lever het doen? Een levertransplanantie maakt vaak op de afdeling binnen het team van verpleegkundigen emoties los.
 
Na de levertransplantatie begint voor ons de zorg pas voor een transplantatie patiënt. Je ziet patiënten weer voorzichtig vooruit kijken naar de toekomst, nieuwe doelen stellen en hun grenzen verleggen. Het is voor ons bijzonder om nu niet alleen deel uit te maken van het eerste rondje op de afdeling na transplantatie, maar ook samen de Mont Ventoux te beklimmen.
 
Het is zo bijzonder en maakt zoveel indruk alle verschillende verhalen van de getransplanteerden tijdens de afgelopen trainingsritten richting de Mont Ventoux. De Transplantoux was voor ons de kers op de taart, wat een bijzondere verhalen en ervaringen. Wij vonden het een eer om buddy te mogen zijn. 
Met een 100% score , iedereen haalde de top, is er buiten gewoon gepresteerd!

Frank en Sytske zijn naast verpleegkundigen zeer ervaren en goede fietsers, het is fijn fietsers mee te hebben die inprincipe wel een paar keer de berg op kunnen en daardoor meerde fietsers kunnen helpen.